Бившият председател на на БСП Михаил Миков нападна остро настоящия лидер на партията Корнелия Нинова във връзка с резултатите от местните избори.

"Отлично представяне" - само това още не сме чули, това е в кръга на шегата. Истината е доста по-мрачна. Перспективата на БСП от този резултат е най-неприятното. Бодряческото отчитане на изборите от ръководството е още по-неприятно", изтъкна той в сутрешния блок на Би Ти Ви.

Според Миков след успеха на БСП на президентските избори партията непрекъснато бележи спад в подкрепата.

ГЕРБ ерозира в местната власт, промяната е необратима, доволна Нинова

ГЕРБ ерозира в местната власт, промяната е необратима, доволна Нинова

Левицата дава подкрепа на Манолова за касиране на вота

Според Миков има размиване на образа на БСП, тъй се дава подкрепа безпринципно, включително и вдясно. Той даде за пример и факта, че във Варна социалистите в обищнския съвет са подкрепили председателя на ГЕРБ.

Бившият председател на БСП определи като тежък резултат за всички партии фактът, че 50% от избирателите на се гласували.

Той подчерта в заключение, че без изчистване на идейния ѝ образ - левия профил, който представя мнозинството българи, онези 50% негласували да повярват, че БСП защитава техните интереси, БСП няма особено светло бъдеще, видимо и от тези изборни резултати.

Нинова вижда Борисов по своя път, но много закъснял
Обновена

Нинова вижда Борисов по своя път, но много закъснял

За разлика от нея обаче премиерът не стигал докрай