Минути след кървавите сблъсъци между атакисти и мюсюлмани през столичната джамия лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров постави ултиматум на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов да предприеме мерки за разследване на инцидента.

Той поиска от парламентарната трибуна Цветанов да открие кой е човекът, замервал депутата от Атака Деница Гаджева, която с нараняване на брадичката е прегледана в „Пирогов".

В противен случай господин Цветан Цветанов трябва да подаде оставка незабавно, категоричен бе националистът. И оттам нататък партия ГЕРБ, на която ние помагахме безкористно две години ще види какво означава опозиция в България, се закани Сидеров.

Всичко това, което виждаше досега, ще им се види детска песен, ако не вземат мерки веднага и не озаптят еничарския корпус, който действа като еничарски корпус на Турция, а не като българска полиция, заяви лидерът на "Атака."

В парламента той показа снимка на ранената Гаджева. Той добави, че още вчера от партията са предупредили МВР, че хора от джамията са заплашвали лица от „Атака". По думите му в момента българските полицаи се подиграват с български патриоти.

Вземайте се в ръце - министър Младенов и всички вие, които сте министри в този кабинет, начало с премиера. Вземайте се в ръце, защото ако не се вземете в ръце сега, ще ви издуха народът български и ще видите как боли, когато паднеш от високо, разгневен заяви националистът.

От своя страна зам.-председателят на парламента Анастас Анастасов от ГЕРБ коментира, че по никакъв повод никой няма право да ползва религиозните вярвания, на който и да е български гражданин за политическа агитация и за някаква предизборна цел.

Така че аз съм абсолютно убеден, че МВР ще си свърши работата, това дали има ли не задържани лица, дали са от партия "Атака", дали са представители на някаква друга политическа сила, това е без значение. Който е извършвал престъпления в тази държава, ще получи това, което заслужава, заяви представителят на ГЕРБ.

Външният министър Николай Младенов, който бе в НС за парламентарния контрол заяви, че българското правителство, службите на МВР и българската полиция ще разследват днешния инцидент и ще направи всичко възможно той да не се повтаря в бъдеще.

От своя страна ДПС остро протестира срещу станалото днес пред джамията в София. Рушен Риза, зам.-председателят на движението, посочи, че от партията имат сигнали, че в някои джамии в страната са поставени бомби. "Не може в 21 век, в демократичните времена, в които мирно живеят българи и турци, да се правят подобни провокации," изтъкна той.