Служебният министър на културата проф. Велислав Минеков не търси реваншизъм в действията си спрямо помещенията, които ГЕРБ ползва в НДК, а и с редакцията на в-к. "Труд". Той връща държавата и държавността. Всеки трябва да спазва законите и Конституцията в страната, настоя проф. Минеков, като изчисли, че откакто ГЕРБ е в НДК, Дворецът загубил 6 млн. лв. без лихвите. По време на управлението на ГЕРБ, НДК е стигнал до огромна загуба - тя достига "смущаващата" сума от близо 90 млн. лв.

"Нормално е Министерството на културата да потърси отнетите си имоти. Това не е партиен имот, а е имот на НДК. Аз искам този Дворец да си върне загубите и да работи човешки", каза Минеков.

Минеков решен да изгони ГЕРБ от НДК

Минеков решен да изгони ГЕРБ от НДК

Министерството на културата нямало договор с никаква медия

Според него НДК е бил буквално обран от "всякакъв вид подобни хайдуци" - откраднат е паркингът, английският двор е станал собственост на общината. По какъв начин НДК да работи? Да печели от концерти ли, запита Минеков.

За отказа да се влиза в Народното събрание със зелен сертификат, Минеков посочи, че това решение не е толкова странно, колкото срамно - не трябва да се случва. Навсякъде е този зелен сертификат. В Германия и Франция, в улично кафене не може да влезете, отвън не може да седнете без този сертификат. Не знам какво се е случило, за да ни освободят от толкова малко задължение, но е много грозно, коментира Минеков.

Без сертификат в парламента, поне засега

Без сертификат в парламента, поне засега

Нинова: Това би затруднило работата на парламента

Той каза, че в Министерство на културата служителите влизат или със зелен сертификат, или с тест.