Министерството на образованието ще преосмисли дейността на Центъра за интегриране на ученици от етническите малцинства. Той е структура към министерството от 2005 година.

Това обясни просветният министър Красимир Вълчев пред БНР по повод организирания протест пред Министерския съвет от държавния служител в Центъра Лиляна Ковачева.

Припомняме, на 14 януари почти 200 души от цигански произход скандираха под прозорците на Министерския съвет. Те искаха оставка на вицепремиера по сигурността Красимир Каракачанов.

Близо 200 цигани искат оставката на Каракачанов под прозорците на МС

Близо 200 цигани искат оставката на Каракачанов под прозорците на МС

Засилено полицейско присъствие пред МС

Според министъра на образованието, ако държавният служител Ковачева иска да си изрази звучно, категорично отношението на протеста, е могла да го направи като си подаде молба за прекратяване на служебното правоотношение.

"Госпожа Ковачева е била в неплатен отпуск същия ден. Нямам основание да ѝ търся дисциплинарна отговорност - всеки има право да си изрази позицията. Аз лично не мисля, че това да организираш протест е в съответствие с добрата професионална култура на държавния служител. Ние сме представители на държавата", каза министър Вълчев.

Припомняме, през октомври МОН имаше проблеми и с Центъра за развитие на човешки ресурси. Тогава дадоха на прокуратурата проверки в този Център.