ГЕРБ искат оставки в Министерството на околната среда и водите (МОСВ). Причината бе оповестена на брифинг в Народното събрание от Ивелина Василева - две дела в европейския съд от времето на тройната коалиция, ден след доклада на Брюксел.

Това доказва липсата на доверие от страна на ЕК към страната ни особено по отношение на околната среда, каза Василева.

Като цяло, ГЕРБ виждат абдикация от страна на МОСВ в опазването на околната среда.

При Чавдар Георгиев започнали наказателните процедури по екология в кабинета „Станишев" и сега той отново е заместник-министър на екологията. Това ще доведе до поредица от санкции, каза още Ивелина Василева.

От ГЕРБ защитиха освободения директор на природен парк „Странджа". На негово място според опозицията, ще бъде назначено удобно и послушно лице.
Няма яснота какво ще прави МОСВ по основни политики, притеснена е още Василева.

Колежката й Силвия Хубенова пък поиска оставката на Чавдар Георгиев. Цялата система по опазване на околната реда беше обезглавена, смята депутатката от ГЕРБ.
Назначенията в сектора били, по думите й, политически - основно кадри на ДПС.

Хубенова не се задоволи с оставката на Чавдар Георгиев и поиска оставките на цялото ръководство на МОСВ.

Герберът Станислав Иванов продължи с исканията - оставка на целия кабинет. След като ГЕРБ взели властта от тройната коалиция, наследили 23 наказателни процедури за екологично законодателство. Опозицията вижда „възраждане" на тези процеси, което ще е пагубно за страната.