Здравословна околна среда, председателство на ЕС и климатични промени са основните приоритети пред МОСВ, представени от министъра Ненов Димов.

Чистотата на въздуха все още се неглижирал като проблем от кметовете, по думите му. 3 милиона лева се дават на общините за по-чист въздух. Битовото отопление е проблем за чистия въздух в 21 града у нас, показват анализите на екоминистъра.

В Разград протестираха заради замърсяването на въздуха

В Разград протестираха заради замърсяването на въздуха

Общинският съвет ще заседава...

14 закона и 16 наредби ще бъдат променени за намаляване на административната тежест за бизнеса в сектора. Ще продължат инвестициите във ВиК бранша. Ще бъдат изградени и 6 центъра за реакция при кризи.

Ще се затварят стари общински депа за отпадъци или общо 113 депа.Иначе ни грозят сериозни санкции. Италия е глобена с 40 милиона евро за неизпълнение на директивата за депата.

Свищов пред опасност от замърсяване - трупат боклуците в закрито депо

Свищов пред опасност от замърсяване - трупат боклуците в закрито депо

Това носи риск за здравето на хората

Амбицията на екоминистерството е те да бъдат затворени до 31 декември. Първостепенен приоритет за МОСВ било подпомагането на общините за закриване на тези депа. Боклукът в тези общини щял да се извозва до регионални депа.

Министър Нено Димов обеща страната ни да продължи да изпълнява ангажиментите си в международен аспект по опазване на околната среда. Научен съвет към министъра ще бъде създаден, за да се борим с екологичните предизвикателства. Два пъти е намаляло замърсяването на въздуха в периода 2007-2014, посочи Димов.

Мерките, които се вземали, давали резултат, но ефектът не идвал с нужното темпо. Наваксваме закъснението, увери екоминистърът.

Он лайн система ще информира гражданите за замърсяването на въздуха.

Да се търси баланс за Калиакра, настоя екоминистърът

Да се търси баланс за Калиакра, настоя екоминистърът

Нено Димов категоричен, че границите на НАТУРА трябва да останат каквито са