парламент По повод днешното заседание на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, депутатът от НДСВ Нонка Матова изрази съмнение как прословутият матеpиал е попаднал в медиите. Тя посочи, че е петият член на комисията, чел материала, а той вече се е въртял в медийното пространство, с което и косвено изрази съмнение, че документът би могъл да бъде разгласен от челите го преди нея.

В парламентът снимков материал не е влизал, заяви Матова пред БНР. Що се отнася до доклада, аз съм виждала само докладна записка, която беше представена в комисията по вътрешен ред и сигурност, но в нея имена на политици нямаше, имаше имена на групировки. Тези имена през годините се менят, но важното е, че нямаше политически чадър, коментира Матова.

Министърът на вътрешните работи Георги Петканов, главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов и директорът на НСБОП ген. Румен Миланов ще бъдат изслушани от парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност във връзка със скандала около доклада на МВР за състоянието на организираната престъпност.