Надежда Михайлова Нормални вътрешнополитически дела нарече лидерът на СДС Надежда Михайлова декларацията, приета от СДС – Борово за искане на оставката й. Тя е в Ямбол, където се проведе редовното заседание на НИС на СДС.

Дебатът за обсъждане на резултатите от местните избори се води в местните структури на партията, а не в медиите, подчерта Михайлова минути след края на заседанието.

Синият лидер нарече показателни резултатите от обсъждането на декларацията в общинската организация в “Красно село” – 16 против, един за и един въздържал се.

Според говорителя на СДС Николай Младенов, това обсъждане е билo част от приетото преди дни решение на областното ръководство на СДС – София за организиране на дебати по места за местните избори.

На въпрос на “Дарик радио” дали имат информация за подобни решения в други клубове в столицата, той посочи, че не може да прогнозира какво ще гласуват други столични клубове до 25 ноември, когато е бъде насрочено заседание на Националния съвет на сините.

Тогава ще бъдат изслушани всички мнения по този въпрос и ще бъде изготвен и окончателният анализ на участието на СДС в изборите, заяви Надежда Михайлова.
На изборите синята партия препотвърди позицията си на най-голямата дясна сила, коментира тя и допълни, че на съвета ще бъдат обсъдени и следващите стъпки на партията спрямо политиката на правителството.