Структурата на „България без цензура" в Стамболийски снема доверието си от председателя Николай Бареков и застава плътно зад Ангел Славчев.

ВМРО решава дали да се раздели с ББЦ
Още...

Това заяви на брифинг в Пловдив местният председател на ББЦ инж. Атанас Мерджанов, като увери, че 480 членове има структурата на ББЦ в Стамболийски и всички те ще напуснат.

Той даде брифинга сам, тъй като заместниците му са получили заплахи и не са поискали публичност.

Припомняме, преди дни една от „десните ръце" на Бареков, Славчев, неочаквано напусна партията, изпращайки отворено писмо до медиите.

Междувременно се очаква утре да стане факт и раздялата на формацията на Бареков с ВМРО.

Войводите все още не коментират официално, но най-вероятно те ще се принудят да напуснат коалицията, явила се на евроизборите, тъй като вече на няколко пъти от ББЦ заявяват, че искат самостоятелно да се явят на предсрочния парламентарен вот на 5 октомври.

„Факт е, че има напрежение не само между структурите на ВМРО и България без цензура, но и по различни въпроси. Без да влизаме в разправии, по-честно спрямо нашите членове и симпатизанти е да се разделим и всеки да поеме в своята посока. ВМРО има различен профил", изтъква зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов, цитиран от Дарик радио.

„Сакскобурготски за еврокомисар и референдум за връщане на монархията са далеч от нашите виждания за развитие на държавата" добави Веселинов, подсказвайки къде са различията между двете партии.

Той не скри, че според него ББЦ просто предприема изпреварващ ход, още повече след като ВМРО получи покана от НФСБ за изграждането на общ патриотичен блок, който да се яви на предстоящите избори. В момента текат дебати и се обсъжда това предложение в общинските структури на войводите.