в Бенгази Една от осъдените в Либия български медицински сестри Нася Ненова, настоява сегашните им адвокати Пламен Ялнъзов и Осман Бизанти да ги защитават и пред следващата инстанция, заедно с Владимир Шейтанов и Бен Халим, които ги представляваха пред Народния съд.

Припомняме, че по този въпрос вчера - 19 май, адвокат Бизанти изрази мнение, че конституирането на нов български адвокат би отнело много време, с което защитата в настоящите условия не разполага.

Нася Ненова, Кристияна Вълчева и Валя Червеняшка разказаха за БНР, че на снощната среща с министър Паси всички са поискали защитата им да бъде увеличена с още адвокати.

Трите сестри казаха още, че не вярват на ангажиментите, които са били поети пред министър Паси от либийска страна, защото много пъти досега политическите обещания не са били спазвани.

Едно от обясненията, които са били дадени на българките, че все още не са преместени в Триполи е, че то може да се окаже излишно, ако Върховният съд върне делото за преразглеждане от друг състав на Апелативния съд в Бенгази.