Не е работа на миньорите да се занимават с цената на въглищата. Това коментира пред журналисти вицепремиерът Валери Симеонов след заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество. На въпрос дали са обсъдени исканията им за увеличаване изкупната цена на въглищата на 17 лв. за тон, вицепремиерът Симеонов констатира:

"Лично моето мнение е, че не е работа на миньорите да се занимават с цената на въглищата. Работата на синдикатите е да имат претенции за условията на труд, за заплащане и други въпроси, свързани със защитата на работниците."

Миньорите протестират за по-висока цена на въглищата

Миньорите протестират за по-висока цена на въглищата

Да не се ликвидира добива на въглища

По-рано в началото на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество вицепремиерът, който председателства заседанията с участието на синдикати и работодатели, констатира, че само правителството е представено както подобава.

Той дори се пошегува, че е нужна поименна проверка, предвид липсата на голяма част от синдикалистите и работодателите. Оказа се, че протестът на миньорите е възпрепятствал и народният представител, който трябваше да представи Законопроекта за промени в КСО. Заради многолюдния миньорски протест и той закъсня за заседанието на НСТС.

Петкова и синдикати не се разбраха за цената на въглищата, готви се протест

Петкова и синдикати не се разбраха за цената на въглищата, готви се протест

Няма да протестират всички, които могат, за да не става Апокалипсис