В политиката трябва да влизат млади хора. Това заяви заместник-председателят на АБВ Ивайло Калфин по време на младежката конференция на партията. Той настоя за нова енергия в политиката. Повече млади в публичаната сфера, поиска Калфин.

Това, което ни интересува, са резултатите, обяви още заместник-председателят на АБВ. Много хора се питат днес на къде върви светът. Амбицията, желанията идват от младите хора, обяви Калфин.

АБВ чакат БСП до края на юли, след това действат сами

АБВ чакат БСП до края на юли, след това действат сами

Ако няма единен ляв кандидат, ГЕРБ щели да спечелят,

Много млади изразявали протеста си по негативен начин. Това не е позитивно, каза бившият социален министър и даде за пример Мюнхен.

Не можем да създадем нещо като сме деструктивни, според Ивайло Калфин. Сред младите хора именно усещането, че си част от нещо осмисля живота, по думите му.

Когато младежката енергия е насочена позитивно, могат да се случат много неща.

Политиката не е приятно занимание, изтъкна той. Резултатите от заниманието с политика идвали, по думите му, по-късно. Отговорността е освен да направим нещо, но и да дадем пример, посъветва той младите азбукари.

Калфин акцентира и върху президентския вот. Важно е не кой ще е обединител на нацията, а как ще я обедини, категоричен е той. Партиите не трябвало да се бавят с обявяването на кандидатите, защото нямало да остане време претендентите да заявят позициите си пред обществото.

Припомняме, премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че ще търси президент, обединител на нацията. Бъдете активни, посъветва Калфин младежите. Много ще се радвам политиката да бъде полето на младите хора, пожела си той.