С лаптоп и снимки в ръка лидерът на Атака Волен Сидеров атакува военния министър Николай Ненчев по време на парламентарния контрол.

Американски самолети прелетели над участниците в събора в Рожен. Това е един събор, на който хората ходят с огромно желание, изтъкна той. 3-те US самолети прелетели ниско над хората.Това било нагло поведение, тъй като прелитали пикиращо като по време на война.

Целта била да се сплашат хората на събора, тълкува поведението им Сидеров.

От 10 до 26 юли се провежда българо-американска подготовка "Тракийско лято", уточни в отговор военният министър. Наши военни сили също участвали в учението.

Маршрутите се избирали така, че да се избягват населените места. "Самолетите летят заедно във формация", каза министърът.

Според него командването явно не взело под внимание събора. Не се летяло обаче, по мнението му, толкова ниско, че да се застрашат хората.

Министърът се извини от трибуната на всички обезпокоени на събора от полета на самолетите.

Волен Сидеров показа снимки на самолетите, които се виждат заради ниския им полет. Сидеров пусна на лаптопа си и видео с реакцията на хората. Още в първите секунди обаче интернетът заби.

Волен Сидеров бе изумен от спокойствието на министъра. Той изрази надежда на следващия събор US военните да не се упражняват със зенитни установки.

Другото притеснение на атакиста е следващият събор да не бъде удостоен и от посещението на Цветан Цветанов, както бе на отминалия. "Да не вземе да отиде зян, за това ми е притеснението", заяви шеговито Сидеров.