И днешните дебати за промените в Закона за вътрешните работи накараха социалиста Кирил Добрев да се обърне към ГЕРБ с критиката, че не са никаква опозиция и дори нямат представител на ръководството, който да поиска почивка. „А искате да управлявате", се учуди от парламентарната трибуна депутатът от БСП.

Той отговори и да желанието на бившите управляващи да се извини за вчерашната си дума - „помияри", насочена към служители на вътрешното министерство, приближени до ГЕРБ.

От сутринта искате да се извиня защо вчера съм обидил някакви хора от МВР, които за 24 часа са се разпознали като помияри. Няма да го направя", отсече Добрев.

Социалистът се върна една година назад и заговори на колегите си от ГЕРБ - „имаше един министър, който разстрелваше хората от тази трибуна. Той имаше ли тези права и власт, която използваше?".

„Г-н Ципов, изборите, които минаха, дадоха властта на ДПС и БСП", напомни „червеният" депутат и обяви, че именно тези две партии имат правото да приемат такива закони като този за МВР, а правото на ГЕРБ е да бъде опозиция.

Ако влезете в зала, нито един от текстове, няма да е приет", се обърна към колегите си от ГЕРБ все пак Добрев и коментира, че това би трябвало да бъде опозиция. "Вие не сте такава", заключи депутатът от левицата.

Герберът Красимир Ципов определи думите на колегата си Добрев като много хубави, но далеч от истината. Депутатът от опозицията заподозря, че предложените промени в Закона за МВР ще превърнат министъра на вътрешните работи в част от висшето политическо ръководство на силовото министерство.