Председателят на парламента Никола Минчев не помни да е подписвал разрешение за монтиране на решетките в парламента. Пред медиите в кулоарите той каза, че те са поставени по искане на НСО. Това е по желание на охраната във връзка с януарските събития, когато имаше пробив в сигурността, обясни парламентарният шеф. Попитан дали е разписал разрешението за монтажа Минчев отговори: "Не си спомням да съм подписал, но ще погледна, за да ви уверя дали съм точно аз."

Спазени са процедурите за опазване на Народното събрание като паметник на културата, стана ясно още от коментара му.

Председателят на парламента не вижда аналогия със загражденията по време на кабинета Орешарски. Решетките щели да са използват при нужда.

Органите смятат, че това е необходима мярка, за да се обезпечи сигурността на сградата, каза Минчев. Дали ще бъдат демонтирани, можело да се обсъди на председателски съвет.

Бившият председател на Народното събрание Ива Митева заяви, че не е виждала решетките, но смята, че поставянето им е трябвало да се обсъди на председателски съвет. По думите й поставянето им няма как да стане без санкцията на парламентарния шеф