България се надява да се намери политическо решение на конфликта в Македония. Това заяви във Варна вицепремиерът и министър на отбраната Стефан Янев. Той присъства на празника за 100-годишнината на военноморската авиация.

"Никой няма интерес от етническо напрежение, от сцени, на които бяхме свидетели преди две вечери в македонския парламент. Надяваме се, разумът да надделее", заяви вицепремиерът Стефан Янев.

От Македония зависи дали Западните Балкани ще се интегрират, убеден Коритаров

От Македония зависи дали Западните Балкани ще се интегрират, убеден Коритаров

На Балканите преминава част от огневата линия между САЩ и Русия, припомни думите на Джон Кери журналистът

Той изрази очакванията си спорещите страни да седнат на масата да се разберат по начин, който е в интерес на всички македонски граждани.

Относно ситуацията в Турция Янев каза, че след референдума в Турция, може да се каже, че ситуацията е различна. Той бе категоричен, че процесите, които се случват там, са вътрешни за държавата.

"Има различни оценки, че някои от действията са в противоречие с добрия тон на практиките в демократичните държави. Но да оставим този шум да премине и да се прецени, какво ще се случи в следващите дни. За нас от първостепенна важност са добросъседските отношения и тези събития да не влияят на нашата сигурност за страната", каза Янев.

Сблъсъците в Македония - постановка на Груевски, за да блокира смяната на властта

Сблъсъците в Македония - постановка на Груевски, за да блокира смяната на властта

Мирослав Ризински, един от създателите на Българския културен клуб в Скопие

Няма състезание между отделните видове въоръжени сили, относно придобиването на нова техника, категоричен е служебния военен министър. Според него проектите за многоцелевите патрулни кораби за ВМС и за изтребителите вървят паралелно.

Пътят пред Македония е диалог, категоричен Радев

Пътят пред Македония е диалог, категоричен Радев

Ситуацията не крие непосредствени заплахи и рискове за страната ни

По случай 100-годишния юбилей на Военноморската ни авиация министър Янев заедно с командира на Военно-морските сили контраадмирал Митко Петев валидираха пощенска марка.