Г-н Каракачанов, тангото в политиката не буди естетическа нагласа. А употребата на патриотизма за конюнктурна партийна полза отблъсква. А в тази тежка ситуация за дребния и среден български производител - отблъсква двойно.

С тези думи лидерът на БСП Корнелия Нинова се обръща към вицепремиера Красимир Каракачанов заради предложение да се забрани вносът от ЕС, докато не се изчерпят българските продукти.

По думите й темата за родното производство и защита на българските храни е станала отново актуална, а за БСП тя била последователно такава от 2016 г.

ВМРО предлага данък за магазините, отказали да увеличат българските стоки по щандовете

ВМРО предлага данък за магазините, отказали да увеличат българските стоки по щандовете

Те подчертават, че такъв пример имало вече в Унгария

Тя подчертава, че всички, които са гласували против предложенията им, сега се надпреварват "с все по-екзотични идеи, яхнали конюнктурни причини".

Нинова припомня, че през януари в парламента е обсъждано на внесения от тях закон за храните с конкретни мерки против двойните стандарти в качеството на една и съща стока, продавана в Европа и у нас.

Много грамотно направен закон, в който въвеждаме понятието "сертификат "за качество, изисквания за едни и същи съставки в Европа и в България, за да не яде българският народ второ качество храна и т.н. Дори и дума не става да се забранява внос, отбелязва Нинова.

ГЕРБ били отхвърлили предложението, а депутат от Обединените патриоти заявил, че няма да подкрепят законопроекта, защото когато се правят забрани за вносителите на всяка една държава, не само от Европейския съюз, тази държава можела да направи същите изисквания и сертификати за нашите износители. Така можели да навредят повече, отколкото да помогнат на българските износители и производители.