Предложението за създаване на временна анкетна комисия, която да разследва заплахите срещу министъра на електронното управление Александър Йоловски, е просто част от постоянния рекет, който правят помежду си партиите от "некоалицията", като затова БСП категорично отказва да участва в подобни действия.

Това коментира в кулоарите на Народното събрание лидерът на социалистите Корнелия Нинова, след като партията й не подкрепи предложението за създаване на подобна комисия.

ИТН питат: Кой натиска бутона на Корнелия Нинова?

ИТН питат: Кой натиска бутона на Корнелия Нинова?

Според Станислав Балабанов има някакви договорки, направени от БСП

"Постоянно отлагат решения, за да имат време да си извиват ръцете и да си правят отстъпки. Така беше с вота на недоверие, който отложиха, за да се разберат за "Лукойл", така беше и с бюджета на НЗОК", заяви Нинова и отсече - БСП няма да легитимира с гласовете си подобни действия на партиите от "сглобката" и да играе ролята на параван.

На първо четене БСП ще гласуват против Бюджет 2024, както и против бюджетите на НЗОК и Държавното обществено осигуряване. На второ четене обаче, заяви Нинова на въпрос на News.bg, БСП ще подкрепят тези предложения, които съвпадат с програмата им - например повишаването на минималната работна заплата, която се предвижда да се покачи на нива от близо 1000 лева или 50% от средната, повишаването на пенсиите, вдовишките надбавки и др.

Николай Денков: Политическите игри с бюджета са опасни за здравето

Николай Денков: Политическите игри с бюджета са опасни за здравето

След като депутатите не приеха рекордния бюджет на НЗОК

Освен това левицата ще внесе и свои предложения, като например за отпадането на данък върху доходите за младежи до 26 години и 15% данък на печалбите на банковия сектор.