Лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини министрите на ГЕРБ за отровната вода в Хасковско. От парламентарната трибуна тя обвини и служебното правителство, че замело следите на предшествениците си.

Соцлидерът смята, че днешното изслушване е имитация. Какво свършихме днес, недоволна е Корнелия Нинова.

Червените внасят искане за анкетна комисия за водата в Хасково. Социалистите се заканиха в този парламент да не замитат фактите, а да ги вадят наяве.

Няма риск за здравето на хасковлии, успокоява Семерджиев
Обновена

Няма риск за здравето на хасковлии, успокоява Семерджиев

Йончева посочи виновниците Ивелина Василева, Лиляна Павлова, Петър Москов

Припомняме, че от миналата седмица в Хасково е въведена забрана за употребата на вода за пиене и готвене заради повишено съдържание на уран и алфа частици. В тази връзка за изслушване в парламента са извикани регионалните министри на здравеопазването, на регионалното развитие и благоустройството и на околната среда и водите.

Здравният министър Илко Семерджиев успокои, че риск за здравето на хасковлии няма. Той допълни, че в близките дни се очакват окончателните резултати и следващата седмица ще бъдат представени данните. Около 7000 души са засегнати от проблемите с водата.

Марешки предлага временна комисия заради отровната вода в Хасково

Марешки предлага временна комисия заради отровната вода в Хасково

Да разследва кой е виновен

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки предложи временна комисия да бъде създадена, за да се установи кой е виновникът за отровната вода.