ГЕРБ водят координирана атака срещу президента Румен Радев и БСП. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред БНР в коментар за Консултативния съвет за националната сигурност (КСНС), който се проведе в четвъртък.

"Изненадах се след края на КСНС, защото вътре и дума не е ставало за излизане на България от ЕС и НАТО. Нито един от текстовете не навежда на такава мисъл и изведнъж отвън се говори това", коментира Нинова.

Радев снел доверието на НАТО и ЕС към България

Радев снел доверието на НАТО и ЕС към България

Цветанов призова Радев да осветли как е финансирал кампанията си

Според нея една от причините за това е страх от авторитета на президента Радев, а друга причина е неприемане, че ГЕРБ са загубили една институция. "Те (ГЕРБ) не могат да проумеят, че може да има институция, която не им е послушна", смята тя.

"Координирана атака срещу президента, защото мисля, че това се прави от г-н Цветан Цветанов в ролята му на уж лошото ченге, г-н Борисов - уж доброто ченге. Вътре на КСНС Борисов и Цветанов атакуваха в синхрон г-н Радев. Единият за тъмнината и светлината, прозрачността и кражбата в държавата - Бойко Борисов, а другият - за превъоръжаването на армията и затова какъв самолет да бъде купен. Стратегия за сваляне на авторитета на Румен Радев виждам зад това", изтъкна председателят на БСП.

Румен Радев намекна, че Цветанов не чете добре

Румен Радев намекна, че Цветанов не чете добре

Държавният глава посочи, че неслучайно настоява за по-добро образование

Тя подкрепи казаното от Румен Радев по време на лекцията пред студенти от УНСС. "Или трябва да променим статуквото, или ще дойдат националистически, популистки вълни, с които е непредсказуемо накъде ще тръгне Европа и България. Споделям казаното от президента Румен Радев", подчерта тя.

Арестуваха кмета на столичния район "Младост"
Обновена

Арестуваха кмета на столичния район "Младост"

Над четири часа Десислава Иванчева стоя с белезници на ръцете в центъра на София

Нинова сподели и мнението си за задържането на кмета на район "Младост" Десислава Иванчева. Според нея начинът на задържането е минал нормалността и границите: "Задържането пет часа на улицата, на тротоара с белезниците - повече показност, отколкото съдържание. Подобни показни арести, приключиха с осъдителни присъди за България в Страсбург и ги плати народа."

Нинова орязва депутатските заплати и почивки

Нинова орязва депутатските заплати и почивки

Сега заплатата на родните законодатели се увеличава автоматично с ръста на средната заплата

Корнелия Нинова отговори и на твърденията на нейни колеги, че призивът ѝ за намаляване на депутатските заплати и почивните дни е популизъм. "Ако искаме да променяме света, трябва да започнем от себе си. Пропастта между политическия елит в Европа и в България се увеличава", подчерта лидерът на БСП. 

"Смятам, че всяка привилегия на политиците е стъпка към политическото ни самоубийство в ситуацията, в която се развива Европа, а и България", допълни тя.

Караянчева наставлява президента и защитава Цветанов

Караянчева наставлява президента и защитава Цветанов

Военен е, но да не реагира първосигнално и да напада личностно човек, който го критикува