"Ако някой е имал съмнения какво държи "сглобката" на властта, днес трябва да е прогледнал. Това е разпределение на порциите на властта и кражбата на обществени пари. Планът за възстановяване и устойчивост, с който проглушиха ушите на всички, за тях не е средство за модернизация, а средство за лично забогатяване и облагодетелстване на близки обръчи от фирми."

Така председателят на БСП Корнелия Нинова коментира скандала между ГЕРБ и ПП/ДБ заради плановете за справедлив преход на въглищните региони. Припомняме, че вчера представители на партията на Борисов обвиниха кабинета, че е заложил в тези планове фирми, близки до "добрите сили" да получат милиони по проектите за декарбонизация.

Според соцлидерът проблемът на ГЕРБ в случая е, че някой друг "яде баницата", а критиките му са "имитация".

Денков успокоил Борисов, че фирми до ПП няма да се облагодетелстват с европари

Денков успокоил Борисов, че фирми до ПП няма да се облагодетелстват с европари

Лидерът на ГЕРБ е провел тази сутрин разговор с премиера за плановете за справедлив преход

"Порочният 12-годишен модел на управлението на Борисов зарази и ПП. Те се избиха за това кой да вземе повече пари", остра бе Нинова и прогнозира, че България може да изгуби още евросредства заради колизиите между партиите, крепящи некоалицията. Забавяне имало и по законите за ПВУ, като целта не било приемането им а отново усвояване на пари.

Рибарски категоричен: Няма фирми до ПП, които да се облагодетелствали с европари

Рибарски категоричен: Няма фирми до ПП, които да се облагодетелствали с европари

Той отрича да е работил във фирма, която получава средства по плановете за справедлив преход