В БСП съществуват няколко групи, които имат различни интереси и визии за бъдещето на партията и всички те са срещу доскорошния лидер на партията Корнелия Нинова. Именно тя в студиото на БТВ говори за проблемите и вътрешните конфликти в Българската социалистическа партия (БСП).

Според Нинова, първата група включва "червените барони", които възприемат БСП като семейна фирма. Втората група са "червените олигарси", като Георги Гергов и Кирил Добрев, които са използвали партията за лично обогатяване. Третата група е свързана със Сергей Станишев, който споделя либерални идеи и подкрепя Истанбулската конвенция.

Нинова подчерта, че тя вече е подала оставка и призовава своите колеги да се фокусират върху партията, а не върху нея. Няма намерение да оттегля оставката си, както предишния път, успокои тя.

Тя също така заяви, че в партията има хора, които искат да преговарят с ГЕРБ и има група, свързана с президента Румен Радев. Нинова изрази съжаление, че нейните колеги са се превърнали в пешки в чужди ръце - именно тези външни сили разрушават партията, която е "последна крепост срещу дълбоката държава". 

Нинова също така призова социалистите да не позволяват да се отнеме прекия избор и реторично попита своите партийни другари от какво ги е страх пред партийните членове - от резултата.

Тя също така отбеляза, че кампанията срещу Николай Методиев, който е бивш служител в администрацията на Румен Радев, идва точно от президентската група в БСП. Именно тези хора са отстранили Методиев от групата, което е във вреда за партията. А за избора си да представлява социалистите от Благоевградски регион, като така да даде път към парламента именно на Методиев, Корнелия Нинова обясни, че се е допитала до партийните структури - от благоевградско я подкрепили, а от софийските организации били уклончиви. Явно, според Нинова, това се случва заради конфликта и със БСП-София и Местната коалиция, която издигна Ваня Григорова за кмет. 

Изборът днес на парламентарен шеф бил дежавю като по времето на Вежди Рашидов с Росен Желязков. Според нея ще има правителство ГЕРБ-ДПС-ИТН, а БСП ще гласува против.

Тя изрази съмнение, че депутати на БСП ще подкрепят такова правителство и заяви, че хората все по-малко вярват на политическите партии.

Според Нинова, Бойко Борисов иска да управлява с ДПС и ПП-ДБ, но се страхува от Пеевски. Тя подчерта, че лявото обединение означава обединение на лявомислещите хора и изрази разочарование от липсата на достойнство от страна на бившите й партийни другари като Борислав Гуцанов, Кристиан Вигенин и Атанас Зафиров.

Петър Витанов не разбира войната, която БСП води с президентството

Петър Витанов не разбира войната, която БСП води с президентството

Той смята, че БСП няма място в бъдещо правителство, било то и експертно