Правителството на Борисов задълбочава кризата, вместо да я решава и то във всички посоки. Това обяви на брифинг на "Позитано" 20 лидерът на партията Корнелия Нинова. Кабинетът не се справил със здравната криза, ваксинационната кампания също не върви и всички ще се ваксинираме чак през 2040 г., предположи тя.

Левите са обезпокоени за икономическата криза в страната. Предприятията не са получили помощта от държавата от първата вълна.

30% от малките фирми вече са фалирали, опасява се Нинова. Обедняване и безработица виждат червените. Сега се налагат спешно няколко мерки, изтъкна червеният лидер. Настояваме да се вземе централно решение, иска Нинова.

Оставката на Деница Сачева искат работници от затворени бизнеси заради пандемията

Оставката на Деница Сачева искат работници от затворени бизнеси заради пандемията

Протестът е пред сградата на Министерския съвет

Фирмите да не плащат данък сграда и такса смет, предлагат социалистите. Това кметовете сега го решават, затова държавата трябва да вземе решение на централно ниво.

Нинова настоява за българско производство на български хранителни продукти. БСП иска да се отвори държавния резерв и да се освободят храни. Те ще са на по-ниски цени.

Резервът също така трябва да се запълни отново с храни от български производители. Така именно родното производство ще бъде подпомогнато. 2021 година трябва да е за възстановяване на икономиката, категорична бе Нинова.

Големи търговски вериги с меморандум подкрепят производителите

Големи търговски вериги с меморандум подкрепят производителите

Обещават обучение с помощта на МЗХГ и БАБХ

За номинациите за листите на партията за предстоящите избори Нинова каза, че още е рано да се каже кой къде ще е водач на листа.

Червените също така настояват за съдебен контрол върху решенията на главния прокурор. Ще предприемат обаче такива законодателни действия като вземат властта.