"Български пощи" поемат от 1 март разпространяването на печатните издания, това стана ясно на Министерски съвет.

Транспортният министър Росен Желязков обясни подробности. Това се предвижда да стане от 24 ч. на 1 март, като се организира с издателите и търговците.

Сегашният разпространител е заявил, че ще преустанови дейността си, тъй като генерира дефицит. Проведен е разговор с издателите и се предвижда дори отстъпка за тях. Пощите ще се занимават само с разпространението, а за продаването ще бъдат избрани нови, по-ключови места в населените места.

Веригата Lafka спря работа

Веригата Lafka спря работа

След спирането на бизнеса с лотарийните билети на Васил Божков...

"Предлагаме на кметовете на общини да взаимодействат с "Български пощи" и да се определят места на територията на общините и градовете. Предлагаме и ще определим в синергия между пощите и общините допълнително места, за да компенсираме липсата на Лафка", каза Росен Желязков.

"Има 3000 пощенски станции, но пътникопотокът е на около 600 точки, ние предлагаме и ще определим допълнителни места, за да компенсираме липсата на Лафка", обясни Желязков.

Той добави, че в рамките на 6 месеца ще внесе нов доклад, в който да се определи размерът на компенсацията.

"Искам "Български пощи" да разпространяват без да има посредници. Всяко едно печатно издание ще може да стига до сергията без посредник, въпреки че ще ни струва дотация, всички печатни издания ще имат равнопоставеност", категоричен бе Борисов.