България не е овчари, овце и народни песни. Това заяви социалистът Кристиан Вигенин по време на дебатите за приоритетите на българското европредседателство.

Разбира се, бистришките баби са нещо добро, но да не стигаме до там и Бистришките тигри да показваме на чужденците, предупреди той.

Социалистът настоя да не се снишаваме "за да не се изложим пред чужденците", а да отстояваме своите цели и да поставим на европейско ниво приоритетите си.

Павлова обяснява на депутатите приоритетите на европредседателството

Павлова обяснява на депутатите приоритетите на европредседателството

Културата ще се разглежда като един от основните двигатели в бъдещото развитие на ЕС

Колегата му Иван Иванов видя грешка в отпечатаната книжка за депутатите с целите на европредседателството. Неговата била отпечатана обратно. Той изрази надежда евролидерите да не четат документите с главата надолу.

Йордан Цонев от ДПС поиска страната ни да играе силна роля в ЕС. Това не включва толериране на национализмите. Най-големият бич на Балканите са етно-религиозните различия, смята Цонев.

Според него трябва да продължат преговорите за присъединяване на Турция към ЕС, за да има мир в Европа. Балканите представляват етнически шарен килим, допълни депутатът от ДПС.