Въпросите към вътрешния министър Цветлин Йовчев по случая с Христо Бисеров не спират и днес.
Въобще не съм се виждал с г-н Доган, това заяви в кулоарите на НС министърът, попитан дали скоро се е виждал с почетния председател на ДПС.

С г-н Бисеров също много отдавна не съм се виждал, каза Йовчев. Стана ясно от думите му, че МВР не се е интересувало дали Христо Бисеров е напуснал страната, тъй като за него няма наложени ограничителни мерки да напуска страната.

МВР не може да използва силите, с които разполага, за да си задоволява любопитството дали даден човек е на територията на България или не, изтъкна Цветлин Йовчев.
Той бе категоричен, че прокуратурата си е свършила работата по случая. Убеден съм, че това, което трябва да бъде направено, ще бъде извършено, смята министърът. ДАНС са си свършили точно работата по закон, категоричен бе той.

В момента, в който агенцията е получила сигнала го е предоставила по компетентност на главния прокурор. Според силовия министър, ако има данни за теч на класифицирана информация от ДАНС, ще бъде извършена проверка.

По повод това, че Цветан Цвеанов вчера каза, че е знаел за Бисеров, Йовчев коментира, че ако заместник-председателят на ГЕРБ е имал данни за извършено престъпление е трябвало да ги предостави на прокуратурата.