ДСБ ще сезират КС, ако Станишев бъде номиниран за премиер

Румен Овчаров Конституцията не налага никакви ограничения за това дали човек може да бъде два пъти мандатоносител и кандидт за премиер.
Това заяви заместник-председателят на БСП Румен Овчаров по повод появилите се тези, че Сергей Станишев не може да бъде предлаган отново за премиер.

Прекалената политизация на всички проблеми, включително и конституционните, не е полезна за България и не повишава авторитета на сериозни имена като Георги Марков и Димитър Гочев, добави Овчаров, цитиран от Дарик радио.
Според него изкуствено се създават проблеми в държавата.

Окончателният вариант на кабинета ще бъде готов днес, бе категоричен Румен Овчаров.
Според него е възможно още утре на извънредно заседание на парламента да бъде гласувана кандидатурата на министър-председателя и съставът на правителството.

Мисля, че изчистихме до голяма степен формалните проблеми, които биха били гаранция за успешната работа на правителството, каза Овчаров, цитиран от БНР.
Той добави, че остават проблемите на съществуващото недоверие между досегашните коалиционни партньори.

Той изрази надежда, че в хода на работата, а не на политическите дискусии трите сили ще успеят да постигнат това, което е необходимо за България.
Овчаров каза, че е доволен от проведените през последните дни разговори, които са показали, че има готовност да се отстъпи от партийните и личностни интереси в името на това да се стигне до необходимото за страната решение.

Той каза, че БНС няма да е част от коалицията, тъй като изискването им министър-председателят да не е партиен лидер е трудно изпълнимо.