Варненските общински съветници за трети път не си избраха председател, съобщава Днес+.

При гласуването Красимир Симов от Блока на Жорж Ганчев успя да събере 25 гласа. Снежана Донева от НДСВ – 11. За кандидата на СДС адмирал о.з. Христо Контров гласуваха 10 човека, а за Красен Железов - двама. След гласуването на всичките 51 съветници се оказа, че има една недействителна бюлетина и два празни плика.

Синият лидер Янко Станев за втори път предложи за председател ОбС адмирал о.з. Христо Контров от СДС. За втори път бе издигната и кандидатурата на Снежана Донева от НДСВ, която бе предложена от колегата й Христо Досев.

Общинските съветници гласуваха колегата им Живко Ников, който в момента е в болница, да даде своя глас пред комисията по избора в транспортна болница.

По предложение на Иван Славков от ДПС общинските съветници гласуваха зад параван.

На третата сесия на местния парламент във Варна присъстваха депутатите от НДСВ-Варна Борислав Ралчев, Стефан Минков и Радослав Коев.

Веднага след обявяване на резултата синият лидер Янко Станев предложи следващата сесия да се проведе в петък 21 ноември, като във вторник и четвъртък се проведат политически консултации, в които да участва и кмета.

Градският председател на БСП Апостол Димитров предложи следващата сесия да се насрочи за днес в 14:30 и след гласуване неговото предложение бе прието.