Надежда Михайлова БСП доказа, че няма цена, която не може да плати в името на властта и няма закон, който да не може да погази, каза лидерът на оДС Надежда Михайлова от парламентарната трибуна.

Според нея предложеното правителство е надминало и най-смелите прогнози за политическо брокерство и безпринципни сделки.

В тази национална безотговорност участва и президентът Георги Първанов.
Г-н президент, ще поемете ли своята отговорност, ако правителството се провали – ако не успее да се справи с последиците от бедствията, ако бъде отложено членството ни в ЕС, попита Надежда Михайлова.

Тя заяви, че ОДС ще сезира Конституционния съд, ако правителството бъде гласувано в парламента.
На политическия пазар на България беше сключен договор между претендиращи за алтернативност политически сили, каза Надежда Михайлова. Тя отправи критики към трите партии в коалицията, която излъчи проектокабинета - БСП, НДСВ и ДПС.

Светът, към който България върви, е свят на правовия ред, на върховенството на закона и на ясните принципи, там националната отговорност не се свежда до търговия със съвести и пазаруване на гласове, каза още Михайлова.

Лидерът на ОДС заяви, че стабилността на едно правителство не се определя от математическия сбор на подкрепящите го депутати.

Членството на България в ЕС не е опаковка, която министърът на европейската интеграция може да продаде без съответното съдържание, нарушаването на Конституцията, дори в името на народа и ЕС, е удар върху държавността, каза Надежда Михайлова.