Никола Николов Парламентарната група на ОДС не прие предложението на Националния съвет на синята партия за връщане в групата на изключения през септември народен представител Никола Николов.

Срещу връщането на Николов в групата е гласувал и лидерът на СДС Надежда Михайлова.

Предложението за връщане на депутата в групата бе направено вчера от членове на Националния съвет, по време на 9-часовото му заседание.

Парламентарната група отхвърли искането с мотива, че не съществуват основания за промяна на решението за изключване на Николов от групата.

Решението бе одобрено от 40 народни представители от ОДС, двама се въздържаха, един гласува против.

Народният представител беше изключен от съюза година заради отсъствие от пленарна зала при гласуването на внесения от сините вот на недоверие към правителството.

Припомняме, че на вчерашния НИС на СДС дебата за Николов беше отложен, за да може - по думите на Надежда Михайлова, да бъде прецизно разтълкуван уставът на СДС.

Това решение на СДС поставя под въпрос единството на съюза, коментира по този повод Николов. Той заяви пред БНР, че е немислимо парламентарният съюз да поставя предварителни условия на партията и на Националния съвет на СДС.
Депутатът съобщи, че ще предложи спешно да бъде свикано ново заседание на Националния съвет, на който да бъде изяснен механизмът, на който партията ще провежда своята политика в парламента.
Ако има такова разцепление между мненията на Националния съвет и парламентарната група, то тогава не можем да провеждаме никаква ефективна политика и наистина нещата стават много сериозни, коментира депутатът.