парламент Лидерът на СДС Надежда Михайлова призова парламентът да разгледа на закрито заседание доклада на МВР за престъпността. Тя посочи, че само 11% от българите имат доверие в този парламент. Михайлова подчерта, че ОДС няма да позволи въпросът за организираната престъпност и този път да отшуми, като предложи нередактираният вариант на доклада на МВР да бъде обсъден на закрито заседание.

В началото на новата парламентарна сесия всички парламентарни групи излязоха с декларации.

Не е нормално докладът на МВР да не бъде разгледан от вътрешната парламентарна комисия. Страната се тресе от някакъв загадъчен доклад, а мнозинството да говори за ред и сигурност, заяви от името на левицата лидерът на БСП Сергей Станишев. Той призова НДСВ и ДПС да обърнат лице към проблемите на хората и припомни, че е не е достатъчно да имат парламентарно мнозинство, като управляват против интересите на обществото.

Преди това пръв от името на мнозинството председателят на парламентарната група на НДСВ Пламен Панайотов очерта приоритетите на започващата пленарна сесия. НДСВ и ДПС залагат на промени в Конституцията, реформа в съдебната система, създаване на конкурентноспособна икономическа среда и ангажиментите на страната по членството й в Европейския съюз и НАТО.

Преди началото на заседанието председателят на парламентарната вътрешна комисия Владимир Дончев заяви пред “Дарик радио”, че все още очаква в комисията доклада на МВР.

Парламентарната група НИЕ настя БТК да не бъде продавана на всяка цена и заявиха, че ако днес АП одобри сделката, те ще сезират главния прокурор.