"Орловци" започнаха изграждането на „град на промяната". Малко след 8 часа сутринта част от протестиращите разпънаха две палатки, в които ще останат законно до 12 март.
Готови са обаче да се задържат и по-дълго под открито небе, ако депутатите не уважат исканията им.

По последни данни те са само три - провеждане на референдум за свикване на ВНС в датата на изборите; минимални корекции в Изборния кодекс
налагане на мораториум върху изпълнителните дела на банки и монополи по процедура за бързо производство срещу граждани до решаване на проблемите с 42-то Народно събрание.

Хората ще се приберат, когато бъдат изпълнени исканията ни, заяви тарторът на „орловци" Янаки Ганчев, като добави и че вечерните протестни разходки из центъра на София продължават.

За събота пък са насрочени и поредните разговори между протестиращите. Предвидено е те да се срещнат в зала Арена Армеец, като Ганчев и компания настояват съоръжението да им бъде предоставено безвъзмездно, тъй като нямат необходимите средства.

Янаки Ганчев коментира и че се е почувствал много горд, когато на вчерашния национален празник са излезли толкова много хора по улицата.

Той отправи лека критика към премиера в оставка Борисов и коментарите, че протестиращите са една от причините за влошеното му здраве.
Аз не ходя да се жалвам, макар че ме блъска кола на жандармерията. Мъжете не правят така. Здравословните проблеми не са проблемите на обществото. Тези хора имат проблеми, които са от 23 години и те трябва да се решават, категоричен бе бунтарят.

Той е повече от категоричен, че оставката на кабинета дойде заради действията на хората от Орлов мост, като за пореден път се разкриха противопоставянията между отделните протестиращи фракции.

Ганчев подчерта, че „тези, които бяха пред МИЕТ нямат същата кауза, каквато имат те."
Те са патерица на БСП и съм категоричен, че нямаха никакъв принос за смяната на правителството. Техните протести са неделни карнавални шествия, заключи Янаки Ганчев.