Депутатите от „БСП Лява България" предизвикаха прекъсване на пленарното заседание за десет минути. Социалистите извоюваха това с викове „Оставка" и удряне по парламентарните банки.

Повод за недоволството на червените депутати станаха промени в Закона за данък добавена стойност, предложени от левицата. Социалистите се ядосаха, защото предложенията им за изменения не са влезли в седмичната работна програма на депутатите.

След като премахнаха президентското вето, народните избраници се захванаха с промени в Закона за корпоративното подоходно облагане, в които обаче преходни и заключителни разпоредби се включват промени и в Закон за ДДС. Именно заради това социалистите се ядосаха, че техните промени ги няма, а на други парламентарни групи ще се разглеждат.

След като председателят на парламента Цецка Цачева се принуди заради държанието на левицата да даде десетминутна почивка, извика на разговор в кабинета си председателя на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова и лидера на БСП Михаил Миков.

Очевидно разговорите между тях дадоха резултат и след почивката и във видимо по-спокойна обстановка Стоянова предложи прекъсване на разискванията и отлагане на данъчните закони за следващата работна седмица.