Цонев Правителственият говорител Димитър Цонев информира, че днес се е състояла среща “на четири очи” между премиера Симеон Сакскобургготски и генерал Бойко Борисов.

Цонев не пожела да коментира писмото на премиера, в което става ясно, че оставката на главния секретар на МВР не се приема. Но от думите на правителствения говорител се разбра, че оставката на Борисов не е подавана в деловодството на Министерски съвет. Оставката е подадена лично до премиера, така че в архива на Министерски съвет на практика не остава документално свидетелство, че такава оставка някога е била депозирана, уточни Цонев.

Въпреки че не е имало и официални политически консултации преди днешното решение, стана ясно още, че е имало неофициални контакти на премиера с членове на Политическия съвет на НДСВ и сондиране на мнения.

Според Димитър Цонев изказвания, с които членове на управляващото мнозинство в последните дни се дистанцираха от генерал Борисов, няма да нарушат синхрона и доверието в управляващата коалиция, защото тя е демократична.

Все още не е ясно с какъв състав и статут ще бъде обявеният неотдавна координационен център за борба с престъпността. Има обаче подготвен план на вътрешния министър Георги Петканов, който самият той е казал, че се надява да внесе при премиера още днес, обяви говорителят на кабинета.