Въпросът с оставка на лидера на БСП Корнелия Нинова не е на дневен ред. Това заяви депутатът от БСП Атанас Зафиров в сутрешния блок на БНТ.

Според Зафиров БСП провели една добра структурирана кампания за предсрочните парламентарни избори. Той определи протеста на социалисти на "Позитано" 20 като своеобразно политическо шоу от група хора, която следва такова поведение от години.

Кирил Добрев: Оставката на Нинова не е актуална, партията я остави

Кирил Добрев: Оставката на Нинова не е актуална, партията я остави

Според него има проблем и в ръководството, и в структурите на партията

Той е удовлетворен от разговорите с "Има такъв народ" за съставянето на кабинет. ИТН са първата партия и те преценяват с кого да направят консултациите, но ние сме доволни, че ролята на БСП е оценена, каза Зафиров. Той е убеден, че без БСП няма как да се формира устойчиво правителство на промяната.

За БСП е важно коя друга партия ще подкрепи правителство на ИТН. На срещата на БСП с ИТН се оказало, че имало доста неща, които ги обединяват, като Зафиров даде пример с пенсионната реформа, образованието, съдебната реформа. Разминаванията са в областта на здравеопазването за демонополизация на НЗОК, мажоритарните избори и размерът на партийната субсидия.

По думите му БСП е подредена партия и настояват на реда, затова и ще искат да се формира споразумение.

 БСП продължават преговорите за кабинет, но настояват за споразумение

БСП продължават преговорите за кабинет, но настояват за споразумение

До момента никой от социалистите не е поставял въпросът за оставката на Корнелия Нинова