След като две седмици представители на БСП питаха директно президента Румен Радев дали подкрепя новия политически проект на бившите вече служебни министри Кирил Петков и Асен Василев, днес вече Христо Проданов прехвърли подозренията "зад гърба" на Радев. Въпреки че заяви, че не е редно да се правят изводи дали президентът е знаел за политическия проект на Петков и Василев, или зад гърба му те са получили подкрепа от съветници на Радев, именно такава теза разви социалистът.

По думите му в студиото на Нова телевизия явно подкрепа за новата формация идва от съветници на Радев. Според левицата бившият член на БСП и секретар на президента - Николай Копринков, е в дъното на случващите се неща, а те били зад гърба на президента.

Освен това Проданов потвърди, че Кирил Петков и Асен Василев са разговаряли с техни членове и структури в цялата страна. "Но хората в БСП са мъдри и коректни хора. Не смятам, че тези хора ще постигнат някакъв успех" посочи Христо Проданов и допълни, че при БСП няма ревност и партията не се отнася собственически съм своите членове. "Всеки в БСП има глава на раменете си и може да мисли."

Крум Дончев: Ако Радев подкрепи проект на Петков и Василев, ще е нож в гърба на БСП

Крум Дончев: Ако Радев подкрепи проект на Петков и Василев, ще е нож в гърба на БСП

Хората не искат да гледат театър в парламента…

Проданов посочи и че БСП е открила политика Румен Радев, издигнала го е и е направила кампанията му. "Преди 5 години заявихме, че под никаква форма няма да се месим в делата на президента. Това го направихме, искахме същото коректно отношение", посочи Проданов. Идеята е, че искаме да има открити взаимоотношения между БСП и президентската институция, обясни Проданов.

"За всяка политическа формация е важно да печели своите гласове, избиратели, поддръжници и членове на базата на политически послания, а не чрез пари", посочи още Проданов. Това което е чул от председателя на "Екогласност" обаче е неприемливо. "Ако това е новият морал, който поредните спасители ще ни предлагат - Мерси!"

Това, което вижда Проданов като заявка до този момент, е, че Петков и Василев са по-скоро десни, но настоя и да стане ясно какви са икономическите им интереси.

Йотова убедена в подкрепата на БСП за Радев за втори мандат

Йотова убедена в подкрепата на БСП за Радев за втори мандат

Президентът вдигнал летвата високо и показал, че може да прави правителство