Предложението на БСП за мораториум върху частните болници е противоконституционно. Това коментира шефката на правната комисия Даниела Дариткова. Тя е изненадана от тази идея на червените, които при разглеждането на бюджета на НЗОК не подкрепили предложението за следващата година да не се финансират новите дейности.

Нямаме нужда от поредния опит за политическа употреба на проблемите в здравеопазването, които така или иначе са безспорни, така депутатката от ГЕРБ коментира идеята за криминализиране на лекарствения реекспорт.

БСП настояват за смяна на модела на здравеопазване

БСП настояват за смяна на модела на здравеопазване

Корнелия Нинова призовава да няма партийна ревност

Иначе и Дариткова уличи лидерът на социалистите в лъжа. Преди няколко дни Корнелия Нинова смело излъгала, че в Закона за бюджета на НЗОК и на държавата те били предложили вече да отпадне функционирането на лечебните заведения за болнична помощ като търговски дружества - такова предложения нямаше и това може да бъде проверено, сподели Даниела Дариткова.

И ДПС искат промени в здравеопазването

И ДПС искат промени в здравеопазването

"Воля" иска единен регистър на заболяванията у нас.

Според нея се правят опити за политическа употреба на здравната тема без смисъл за развитието на процесите в сектора.

Според патриотите пък, предложенията на Корнелия Нинова по темата за здравеопазването са загадъчни, макар в тях да имало и рационални неща. Идеята за преобразуване на лечебните заведения съществува и в момента, заяви Калин Поповски.

Малките общински болници имат финансиране и от общинските бюджети. В най-неравностойно положение са областните и университетски болници, които имат финансиране само по клинични пътеки.

Властта се хвали с разбита престъпна група за износ на животоспасяващи лекарства

Властта се хвали с разбита престъпна група за износ на животоспасяващи лекарства

Няколко вериги аптеки били в схемата

В Холандия например на 10 млн. население има 100 болници. Една болница обслужва 100 хил. души население. Ние имаме 350 болници на 7 млн. население - можете да си представите колко много ненужни болници имаме, коментира Калин Поповски. Реекспортът на лекарства абсолютно трябва да бъде класифициран като престъпление, съгласен е обаче патриотът. Търговците на лекарства бъркат в големия бюджет на касата и правят тежки злоупотреби, категоричен е депутатът.