От Външно министерство призовават българите да се въздържат от пътуване до Руската федерация.

Нашите дипломати препоръчват на българските граждани в РФ да обмислят възможността в срочен порядък да напуснат страната, като за целта използват налични към момента транспортни средства. Причина за тези препоръки е усложняващата се обстановка, се казва в съобщение на Министерството на външните работи на Република България.

Съветваме оставащите на територията на РФ български граждани да проявяват повишена бдителност, да избягват места със струпване на множество хора, като същевременно отчитат обстоятелствата и развитието на ситуацията с цялото необходимо внимание. 

Русия призовава САЩ да "охладят страстите" за ядреното предупреждение на Путин

Русия призовава САЩ да "охладят страстите" за ядреното предупреждение на Путин

Рябков: Вашингтон не трябва да ескалира конфликта и да го приближава до опасна линия

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към посолството на Република България в Москва, Руска Федерация на следния телефонен номер: + 7 495 234 02 26. Сигнали може да се подават и на следния имейл адрес: Embassy.Moscow@mfa.bg. За връзка с Генералното консулство на Република България в Санкт Петербург на следните телефонни номера: +7 812 401 01 52 и дежурен телефон в извънработно време: +7-921-633-6116. Сигнали може да се подават и на следния имейл адрес: Consulate.Petersburg@mfa.bg.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: crisis@mfa.bg.

МВнР препоръчва на българските граждани, при пътувания в чужбина, да се възползват от възможността да се регистрират в рубриката "Пътувам за..." на следния адрес: https://mfa.bg/bg/embassyinfo

България влезе в списък с неприятелски към Москва страни

България влезе в списък с неприятелски към Москва страни

Това засяга сделките и плащанията към тези страни