БСП: Софиянски да не се прави “ни лук ял, ни лук мирисал” за Софийски имоти
СДС против отстраняването на Добрев от СОС

Тошко Добрев ПОСЛЕДНО: Коалицията между СДС, ССД и "Гергьовден" - БЗНС-Народен съюз - Демократическа партия" се запазва. Това стана ясна след близо 3-часова среща между лидерите на партиите на “Раковски” 134.
ССД оттегли исканията си за преразглеждане на коалиционното споразумение, които се появиха във връзка със скандала около “Софийски имоти”.
Очаквам добро бъдеще за коалицията, заяви Стефан Софиянски и посочи, че на срещата са изчистени някои недоразумения, характерни за една млада коалиция като реплики и позиции.

Това можехме да си го решим и на общинско ниво
-- Софиянски
Любен Дилов-син каза, че очаква извинение с усмивка от шефа на Общинска банка или “ще продължим да се шляпаме по медиите”.
Формациите единодушно приемат решението на коалицията, която проверяваше случая със “Софийски имоти” и отново призова Тошко Добрев да напусне Столичния общински съвет.
Комисията ще продължи с проверките на дейността на всички общински дружества, декларират още от синята коалиция в София.
Те подчертават още, че няма да допуснат сенчести групировки да проникнат и влияят на управлението на общината и осъждат категорично всяка форма на заплаха към политически лидери.

ОТ ДНЕС:
Коалицията "Гергьовден" - БЗНС - Народен съюз - Демократическа партия оттегля общинския съветник Тошко Добрев от председателското място в нашата група в Столичния общински съвет, както и от председателското място на постоянната комисия по архитектура и градоустройство в общинския съвет.
Това се казва в решение на трите партии, прието на заседанието на коалицията.

Освен това трите партии ще призоват Тошко Добрев да се оттегли и като общински съветник. В решението на се казва още, че коалицията категорично осъжда обвиненията към техните представители, отправени лично от председателя на Надзорния съвет на Общинска банка Любомир Павлов и го призовават да се оттегли от поста си до доказване на обвиненията, които той е отправил към трите партии.

Ръководствата на Гергьовден, БЗНС - Народен съюз и Демократическа партия заявят, че осъждат категорично всички форми на заплахи, които бяха отправени през последните дни към политическите лидери заради сделката със “Софийски имоти”.

Коалицията призовава партньорите си в Общинския съвет - СДС и ССД да заемат ясна позиция по обвиненията, отправени от представители на ръководството на ССД към нейни членове.
Припомняме, че в неделя, в своя декларация Съюзът на свободните демократи обяви, че поддържането на сделката по създаването на "София сити къмпани" от съветници от "Гергьовден" и Демократическата партия показва желанието на сенчестите групировки да проникнат в управлението на Общинския съвет.

По-късно днес това решение ще бъде оповестено и пред СДС.