Кирил Петков очаква размразяване на отношенията с ГЕРБ. Очакваме от ГЕРБ-СДС да ни дадат обратна връзка или тяхна версия на поправка на меморандума, обяви Кирил Петков в Партийния дом.

Очакванията му са с герберите да седнат на масата на преговорите. В момента сме в очакване на тях, изтъкна той. Една нестабилност в страната, по думите му, би била грешка, "ако го допуснем".

Нека всички политици да мислят внимателно, заяви той. ГЕРБ да го имат предвид, съветва Петков.

На въпроса на News.bg за думите на Бойко Борисов, че отношенията им са в ледникова епоха той отговори: "Това са филмчета на Pixar, мисля ".

Припомняме, че ПП-ДБ предложи меморандум за скрепяване на сглобката. Депутатът от ДПС Делян Певвски видя в документа опит за подялба на държавата. Външният министър Мария Габриел бе категорияна, че няма да сложи подпис под този меморандум. По-рано този месец лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че избори 2 в 1 биха били логичния завършек на това управление.

ПП/ДБ: По същество разговори за ротацията все още няма

ПП/ДБ: По същество разговори за ротацията все още няма

Надежда Йорданова: Меморандумът не е коалиционно споразумение

Малко по-късно Петков отново каза, че чакат формална покана от ГЕРБ или протокол. Досега се чували само вътрешни неща, които не били адресирани към ПП-ДБ.

В ДАНС ПП-ДБ имали един човек от общо 2000 служители. Това пък той коментира по отношение кой колко хора има във властта. Регулаторите били 100%на ГЕРБ. В администрацията назначенията били на 95% на ГЕРБ. Във ВСС ПП-ДБ нямали хора.

Общо хората им във властта били под 5%. Другите били на ГЕРБ, ДПС и президента.

Искаме да сме конструктивни, на България й трябва продължение на политиките, които започнахме, изтъкна Кирил Петков. Следващият премиер на България трябва да се казва Мария Габриел, категоричен бе той.