Отцепилите се от парламентарната група на ГЕРБ в последния месец на 2013 година народни представители предизвикаха кадрови промени и в парламентарните комисии.

Във втория работен за депутатите ден единодушно бяха одобрени промени в състава на групите на бившите управляващи в някои от основните комисии към Народното събрание.

Припомняме, че ексдепутатът от ГЕРБ Георги Марков първи се престраши да напусне парламентарната група, като се обяви срещу „дружинните ръководители" и се оплака от липса на чуваемост в самата група. Независимият вече народен избраник Светлин Танчев последва примера на Марков и също напуска групата на ГЕРБ в Народното събрание.

Днес от парламентарната трибуна народният представител от ГЕРБ Красимир Велчев прочете предложенията за промени в парламентарните комисии, които бяха подкрепени. В резултат на това младият депутат от ГЕРБ Александър Ненков става член на Комисията по енергетика на мястото на Димитър Главчев.

В Комисията по икономическа политика и туризъм Теодора Георгиева влиза на мястото на Александър Ненков. Снежана Дукова става член на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта на мястото на Теодора Георгиева.

Народното събрание освободи бившия депутат от ГЕРБ Светлин Танчев като член на Комисията по външна политика и на негово място избра Димитър Главчев. Павел Гуджеров става член на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове на мястото отново на Светлин Танчев. Парламентът освободи бившия депутат от ГЕРБ Георги Марков като член на Комисията по труда и социалната политика и на негово място избра Христо Калоянов.