Паметникът на Съветската армия е ничий и е незаконен. Това мнение изрази в предаването „Тази сутрин" по БиТиВи кандидат-депутатката от Реформаторския блок Марта Георгиева.

Припомняме, Георгиева беше арестувана, след като написа „Окупатори" на монумента в нощта срещу 7 септември.

Кандидат-депутатката подчерта, че е била арестувана и за боядисването на „паметника" на „Позитано" 20 и допълни, че води „дългогодишна борба" за демонтирането на паметника.

Питах общината и Областната управа чий е паметникът и той се оказа незаконен. Този монумент не е недвижима културна ценност и е важен само за руското посолство", заяви още Марта Георгиева.

„Когато това нещо бъде сложено в музей, нека хората, които се прекланят пред терора, признавам съществуването на такива, да му отдават почит. Тук нарушава достойнството на много българи", посочи още тя.

Кандидат-депутатката, която се ползва с имунитет, се оплака от полицейски произвол при ареста си. Те е категорична, че българските полицаи служат на Русия, която сега е заплаха за целия свят.

От своя страна бившият депутат от БСП Страхил Ангелов, който стана известен със самоинициативната си дипломация при посещението си в Сирия, заяви, че Марта Ангелова „драска, за да я дават по телевизията". „Не сме драскали, написахме международно признат факт", отговори тя.

Ангелов е категоричен, че тя рискува междудържавни отношения и ако иска да е политик, трябва да се държи малко по-сериозно. „Кампанията, която водите, е учудваща, вие сте млад симпатичен човек", възмущава се Ангелов.