Огнян Герджиков Няма съществено противоречие между текстовете на вчерашното решение на парламента и на решението на кабинета от 26 септември по позицията на страната за АЕЦ "Козлодуй". Това заяви председателят на Народното събрание проф. Огнян Герджиков в кулоарите на парламента.

Според него няма различни позиции в двата документа. Позицията е една - защита на националните интереси, и тази цел се преследва и от НС, и от кабинета, каза още Герджиков.

Според него всеки текст трябва да се тълкува неизолирано. В противен случай извадено от контекста всяко изречение може да окачи на бесилото всеки един от нас.

Герджиков подчерта, че парламентът е очертал рамката, в която правителството трябва да съобрази своето поведение оттук нататък.

Попитан дали с вчерашното си решение НС е подкрепило решението на МС от 26 септември, председателят на парламента отговори: да, но под условие, и допълни, че никоя българска институция не може да си позволи затварянето на 3 и 4 блок на атомната централа преди приемането ни в Европейския съюз.