парламент Народните представители ще работят два часа извънредно, за да започнат приемането на второ четене на държавния бюджет за 2004 г.

Парламентът прие отчета на Сметната палата за 2002 година. Палата е задължена да следи законността при изразходването на публичните финанси. За 2002 година Сметната палата е направила 200 одита, от които 141 финансови.
Най-важният от тях е за изпълнението на държавния бюджет през 2001 година.

Депутатите ратифицираха и меморандуми за разбирателство между Министерствата на отбраната на България, Дания, Доминиканската република, Филипините, Хондурас, Унгария Казахстан, Латвия, Литва, Монголия, Холандия, Никарагуа, Норвегия, Румъния, Салвадор, Словакия, Испания, Тайланд, Украйна и Полша, за функционирането на многонационалната дивизия “Централен Юг” в рамките на стабилизиращите сили в Ирак.

В документа, по който действат българите в Кербала, е записано, че нашият контингент е под полско командване и на подчинение на своя български командир. На нашите рейнджъри се гарантира имунитет срещу местната наказателна, гражданска и административна юрисдикция в Ирак, като същевременно се задължават да уважават действащите в страната закони.