Първи спор между "Възраждане" и "Величие" в 50-ото Народно събрание.

Депутатът от "Възраждане" Цончо Ганев се заяде с един от лидерите на "Величие" - Николай Марков, че са подкрепили Анна Александрова от ГЕРБ-СДС за председател на временната комисия, която ще подготви и изработи новия правилник за организация и дейността на Народното събрание.

Ганев обвини "Величие", че са проект, че са излъгали избирателите си и че са секта. "Най-видният подполковник (Николай Марков - б.р.) седна в скута на Пеевски и го обслужи. Вие не сте истински християни", отсече той в типичния стил на формацията на Костадин Костадинов.

Отговорът на "Величие" не закъсня. Бившият съпартиец на "Има такъв народ", а сега депутат от "Величие", Виктория Василева заяви, че "Възраждане" правят внушения от трибуната на Партийния дом. Нямате право да обиждате не само народни представители, но и всички хора, които са гласували за тях, както и за вас, каза Василева. Тя призова Цончо Ганев да не влиза в ролята на морален коректив. Демонстрирането на наглост и нахалство не ви прави по-добри и компетентни в Народното събрание, каза още Василева.

Изказването на Василева бе придружено от множество подвиквания от място от страна на "Възраждане", които не бяха доволни от дадената й възможност да излезе на трибуната.

В тази връзка лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов  призова председателя на парламента Рая Назарян да не нарушава правилата за водене на заседание и да не уронва крехкия си авторитет. Не е добре още от втория ден да се нарушават правилата по този начин, призова той.

Временна комисия се захваща с Правилника на Народното събрание

Временна комисия се захваща с Правилника на Народното събрание

Председател ще е Анна Александрова от ГЕРБ-СДС

След пленарното заседание от "Възраждане" продължиха в кулоарите словесните си атаки към явно очертаващата се конкуренция на политическия терен. Цончо Ганев заяви, че "Възраждане" не се притесняват от нови избори. Факт е, че има политическа нестабилтост и всеки избор променя нещата, обяви пред журналистите Цончо Ганев.

От партията протестираха и срещу днешното решение за временната комисия за правилника на Народното събрание. Ганев подчерта, че още на първото гласуване в пленарна зала ГЕРБ и ДПС са получили подкрепата на партия "Величие", въпреки че партията е обещавала да разобличава ГЕРБ и ДПС.

Именно теова, което днес се видяло, е причината за ниската избирателна активност, а хората не гласуват заради шарлатаните.

"Величие" седнали в скута на първите две формации в парламента, заяви Ганев и изтъкна, че от "Възраждане" са "ясна и точно определена опозиция".

На председателския съвет "Величие" пак застанали заедно с ГЕРБ и ДПС кой да ни представлява на срещата на НАТО. Възраждане искали това да е Румен Радев, а Пеевски бил против. "Величие" също искали да отиде Димитър Главчев. ПП-ДБ също били против Радев. Решено било Димитър Главчев да прецени кой да иде на срещата на НАТО.

„Величие“ потресени от стила и тона в пленарна зала

„Величие“ потресени от стила и тона в пленарна зала

Николай Марков не отговори дали ще подкрепят кабинет