Новината, че Ирина Бокова се е представила по-добре от Кристалина Георгиева нажежи страстите в парламента. Социалистите свикаха извънредно Изпълнителното бюро на „Позитано 20”.

Лидерът на АБВ Георги Първанов дойде в Народното събрание за коментар. Според него португалският кандидат може да се очаква за нов генерален секретар на ООН и го поздрави за успеха. Първанов смята, че Гутериш ще бъде добър шеф на ООН.

Бокова защитила доброто си име, по мнението на лидера на азбукарите. И сам войнът е войн, подчерта Георги Първанов. 

Всички носим вина за провала ни в ООН, обяви Цветанов

Всички носим вина за провала ни в ООН, обяви Цветанов

Ставало въпрос и за геополитика между великите сили

Излагацията е пълна, категоричен бе лидерът на АБВ. Кристалина Георгиева да бъде оттеглена от ЕК незабавно след този морален крах, поиска Георги Първанов.

Бокова е втора в битката за шеф на ООН, сочи анализ

Бокова е втора в битката за шеф на ООН, сочи анализ

Тя заема втора позиция след фаворита Антониу Гутериш

Уморих се да искам оставката на Митов, подчерта той. Сега било времето премиерът да понесе отговорност и да подаде оставка. Според него трябва да има вот на недоверие за предателство към интересите на страната. По думите му обаче вотът на недоверие трябва да се иска извън кампанията за президентския избор.

Кристалина Георгиева не била кандидатът на България, а кандидатът на Бойко Борисов, на правителството и на външния министър. Бокова се утвърдила като световен лидер, смята Георги Първанов. Ако не бил факторът Кристалина Георгиева, по мнението му, Бокова щяла да е генерален секретар на ООН.

И БСП гръмнаха по Борисов, излъгал народа за ООН

И БСП гръмнаха по Борисов, излъгал народа за ООН

Кристалина Георгиева да напусне ЕК, иска Нинова

Кабинетът провалил възможността да имаме шеф на организацията. Провалили и възможността Източна Европа да има свой човек. Представянето на Кристалина Георгиева е унизително, заяви Георги Първанов и поиска да чуе позицията на премиера по тази тема. Мнението на външния министър не му трябвало.