Не се очакват трусове в управляващото мнозинство през новия политически сезон, прогнозира лидерът на АБВ Георги Първанов, който днес беше в Бургас. .
По думите му, ако има някакво сътресение в управлението, то ще е изкуствено.

Първанов допълни, че промени в правителството са нужни и че е заявил това пред премиера.

„Още преди три-четири месеца апелирах да има промени в кабинета. Не се случиха такива промени. Премиерът решава до кога може да издържи, защото когато дълго време един сектор е слабо ръководен и не стават промени, в един момент това ще започне да се прехвърля върху неговия гръб. Аз го казвам като съвет, а не критика, но премиерът решава и той си носи отговорността." - поясни председателят на АБВ.

Критиката е здравословно нещо в управлението. Надявам се кабинетът да влезе в есенния сезон по-добре, т.е. след този августовски почивен месец да могат министрите, които имат затруднения, да се подготвят по-добре и да влязат по-силно в новия сезон." - коментира той.

„Това, че ние сме критични към някои министри, не означава, че искаме да заемем техните места. Няма съмнение, че ако поставим един до друг министър Ненчев и генерал Михов, разликата в класите е огромна. Но това не означава, че ние предлагаме генерал Михов за военен министър." - каза още лидерът на АБВ.

Според него, Ивайло Калфин е „отличникът на правителството", който  „знае и може да покаже как да се управлява добре".