Президентът Георги Първанов подписа укази за назначаване, освобождаване от длъжност и удостояване с висше военно звание на офицери от Българската армия.

Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Сред удостоените с генералски звания петима висши офицери от въоръжените сили е и заместник-началника на Националната служба за охрана полковник Тодор Коджейков.

Коджейков е бил шеф на охраната на премиера Бойко Борисов.

С висше офицерско звание генерал-лейтенант се удостояват директорът на НРС генерал-майор Кирчо Киров и началникът на НСО генерал-майор Димитър Димитров.

Бригаден генерал Йордан Йорданов се назначава на длъжността заместник-началник на отбраната и го удостоява с висше офицерско звание „генерал-майор".

Полковник Живко Михайлов се назначава на длъжността директор на дирекция „Логистика" и го удостоява с висше военно звание "бригаден генерал".

Полковник Марин Начев - назначава на длъжността директор на дирекция „Подготовка и използване на войските и силите", считано от 25 май 2010 г. и го удостоява с висше военно звание "бригаден генерал".

Полковник Петър Петров - назначава на длъжността командир на 2-ра лекопехотна бригада и го удостоява с висше военно звание "бригаден генерал".

Полковник Красимир Кънев - назначава на длъжността командир на 61-ва механизирана бригада и го удостоява с висше военно звание "бригаден генерал".