Лидерът на АБВ Георги Първанов събра малки партии в парламента на разговори за общи позиции и закони.

В кулоарите на законодателния орган той обясни, че първата обща инициатива е за президентските дебати. Скоро щяло да се организира дебат за външната политика.

На срещата присъства и бившият парламентарен шеф по време на кабинета „Сакскобургготски” Огнян Герджиков. Какво е коментирано за президентските избори Първанов не разкри. Загатна, че темата е била поставена. Имало е и хора от БДЦ.

Надяваме се на активиране на диалога в лявото пространство, изтъкна лидерът на азбукарите. Засега се разговаряло с формациите в центъра.

Кръгове в ГЕРБ отказали Плевнелиев от втори мандат?

Кръгове в ГЕРБ отказали Плевнелиев от втори мандат?

Татяна Дончева съзира натиск

За коментара на столетницата, че няма да се присламчва към по-малки формации, Първанов посочи, че чул много закачки. Ще отговорим с любов и на всяка една хаплива забележка ще подарявам по една червена роза, посочи Георги Първанов. Не бих искал да влизам в полемика с която и да е партия, допълни той. АБВ ще дава подкрепа след подписване на съвместно сътрудничество.

Нямам намерение да питам Конституционния съд, така той отговори на въпроса дали ще пита КС дали може да се кандидатира отново за държавен глава.

И все пак той остави вратичката за своя кандидатура на тези избори. Имало тълкувание, че пътят за Георги Първанов към Дондуков 2 е отворен. Всичко е отворено, лаконично отговори той на въпроса дали опцията да се кандидатира за държавен глава е отворена.

Отново лидерът на АБВ заяви, че партията му е алтернатива на сегашното управление. Много моля да не ми гледат кой как натиска бутоните, поядоса се той на хапливите коментари дали партията му е опозиция на властта или не. Не било признак на политическа култура.