Министърът на външните работи и председател на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) Соломон Паси взе участие в церемонията по встъпване в длъжност на новоизбрания грузински президент Михаил Саакашвили, съобщиха от пресслужбата на външното ни министерство.

Министър Паси бе приет от грузинския президент. По време на срещата той предаде лично послание от президента на Република България Георги Първанов и потвърди заинтересоваността от по-нататъшно развитие на двустранните българско-грузински отношения.

В качеството си на председател на ОССЕ първият ни дипломат заяви готовността на организацията да продължи да подпомага процесите на демократизация в страната, като особено внимание бъде отделено на провеждането на честни и справедливи парламентарни избори през м. март т. г., укрепването на институциите за правоприлагане, борбата с корупцията и др.
Подчертано бе, че ОССЕ ще продължи да отдава приоритетно внимание на уреждането на конфликтите в Южна Осетия и Абхазия.

Министър Паси проведе среще и с бившия изпълняващ длъжността президент на Грузия Нино Бурджанадзе и държавния министър Зураб Жвания. На срещите бяха обсъдени въпроси на двустранните отношения, както и сътрудничеството между ОССЕ и Грузия.